Σοκολατένιο Kέικ Μπανάνας

Το σοκολατένιο κεικ μπανανς είναι γρήγορο και εύκολο, υγρό και σοκολατένιο-πεντανόστιμο. Το κουρκούτι είναι εμποτισμένο με κακάο και με κομματάκια σοκολάτας. Εξαιρετικό για απογευματινό σνακ ή τσάι.

Συστατικά:

• 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
• 3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
• 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
• 1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

••Γκανάζ σοκολάτας
• 250 γραμμ. κουβερτούρα καλής ποιότητας ψιλοκομμένη
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 βανίλια

Οδηγίες:

• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα ταψί 5×9 ιντσών.
• Τοποθετήστε τις πολτοποιημένες μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το χτυπημένο αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
• Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
• Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της μπανάνας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν, ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
• Ρίξτε τη ζύμη σε μια έτοιμη φόρμα.
• Ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει.
• Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε απαλά το κεικ από την φόρμα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς. Περιχύστε με γκανάζ σοκολάτας από πάνω αν θέλετε.

Γκαναζ
Ψιλοκόβουμε και βάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι την κουβερτούρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί πολύ. (Μόλις αρχίσει να κοχλάζει γύρω γύρω στα τοιχώματα αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα).
Βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για 3 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι έπειτα και ρίχνουμε και το βούτυρο και τη βανίλια και με ένα σύρμα ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να σχηματιστεί μια γυαλιστερή και ομοιογενής κρέμα. Στην αρχή θα φαίνεται σαν να έκοψε αλλά συνεχίζοντας το ανακάτεμα θα ομογενοποιηθεί.

Καλη Απόλαυση !

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα
Επόμενο άρθροΨωμάκια τόνου