Σοκολατόπιτα Πορτοκάλι

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

– 175 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
– 1/2 της κούπας βούτυρο
– 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
– 2 αβγά
– 2/3 της κούπας αλεύρι
– 1/2 κουταλάκι baking powder
– ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Για το γλάσο σοκολάτας:

125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

Εκτέλεση

– Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
– Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
– Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών.
– Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και το ξύσμα πορτοκαλιού.
– Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά. – Διαπιστώνουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της. Αν βγει στεγνή, η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη.
– Αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
– Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
– Λίγο πριν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
– Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα. Διακοσμούμε με φέτες ποροτκαλιού και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια δίχρωμα
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Κουλουράκια