Μεθυσμένα Πιτάκια με Λουκούμι

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ Αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
120 γρ Ρετσίνα
175 γρ Ηλιέλαιο
1 βανίλια
20 Λουκούμια τριαντάφυλλο
40 γρ Αμύγδαλα φιλέ
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι τη βανίλια το ηλιέλαιο και τη ρετζίνα και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη
που δεν κολλάει στα χέρια μας
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας παίρνουμε μπαλίτσες 45 με 50 γραμμάρια εάν θέλετε να το ζυγίσετε.
Την ανοίγουμε με τον τρόπο που βλέπετε βάζουμε ένα κομμάτι λουκούμι με γεύση τριαντάφυλλο και λίγο αμύγδαλο φίλε και τα
κλείνουμε όποιο τρόπο θελετε για να τα φτιάξετε σε οποιοδήποτε σχήμα επιθυμείτε όπως π.χ. σαν τα μελομακάρονα.
Αν τα λουκούμια σας είναι μικρά μπουκίτσες μπορείτε να βάλετε δύο
Πραγματικά πανεύκολη συνταγή πάρα πολύ αρωματική και φυσικά με τη γεύση του Τριαντάφυλλου
Όταν είναι έτοιμα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά έτοιμα ψημένα τα μεθυσμένα
πιτάκια με λουκούμι τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα με πιπεριές και φέτα…πάντα μας φέρνει παιδικές αναμνήσεις
Επόμενο άρθροΠατατόπιτες με τυρί τυλιγμένες σε ζύμη