Σολομός με γιγάντες

Δοκίμασα κάτι νέο σήμερα και ήταν τεράστια επιτυχία! Σολομός με γιγάντες!
Αν αγαπάτε τον σολομό και αγαπάτε τα φασόλια, θα σας αρέσει αυτή η συνταγή! Ιδού πώς το έφτιαξα:

Συστατικά

450 γρ γιγάντες
Κομμάτια σολομού χωρίς κόκαλα (6-8) ή ένα ολόκληρο κομμάτι
3 φρέσκες ντομάτες σε κύβους
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
φρέσκο ​​μαϊντανό
άλατι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.
Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες ξαφρίζοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να γίνουν διάφανα σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέστε το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για μερικά ακόμη λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα ταψί, προσθέστε το σολομό και πασπαλίστε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε τους γιγάντες από πάνω. Τώρα ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας σε όλα και προσθέστε φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αποξηραμένο μαϊντανό).
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι ο σολομός να γίνει ροζ και τα φασόλια να μαλακώσουν.
Σερβίρετε με με λευκό κρασί!

Καλό Αποτέλεσμα!

ΠΗΓΗ: Cook Like a Karpathian

Προηγούμενο άρθροΤάρτα γεμιστή (η μητέρα μου την αγαπούσε ❤️)
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με σάλτα αυγού με μαϊντανό