Σολωμός με Πράσο και Πατάτες

ΥΛΙΚΑ :

2 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πράσο, πλυμένοo και κομμένo σε φέτες
2 κουταλιές σχοινόπρασο
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ζεσταίνετε το φούρνο στους στους 180 C. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πατάτες για 6 – 7 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το πράσο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για ακόμα 1 λεπτό.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι ή ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνετε στη βάση τις πατάτες. Συνεχίζετε με τον σολομό, ρίχνετε από πάνω το σοταρισμένο πράσο, το σχοινόπρασο και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε με λίγο ακόμα σχοινόπρασο στην κορυφή και κάπαρη.

Καλή Όρεξη

Photo: www.sidagi.gr

Προηγούμενο άρθροΤο γλυκό ναπολέων (napoleon)
Επόμενο άρθροTo Κέικ σαν Μάρμαρο…εντυπωσιακό