Σουλτάν Κεμπάπ

Υλικά

Κιμά κοτόπουλου – 750 γραμμάρια
Φύλλα κρούστας πίτας – 12 τεμ.
πουρέ ντομάτας (πελτέ) – 3 κουταλιές της σούπας.
καρότα – 2 τεμ.
κρεμμύδι – 3 κεφάλια
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη – 1 &  1/2 πρέζα
κύμινο
μαϊντανός

Σάλτσα Μπεσαμελ
αλεύρι – 3 κουταλιές της σούπας.
βούτυρο αγελάδας – 75 g
φρέσκο ​​γάλα – 375 ml
λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.
κίτρινο τυρί – 300 g τριμμένο
νερό – 150 ml
αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, στο οποίο τσιγαρίζονται πρώτα τα καρότα και τα κρεμμύδια. Σε αυτά προστίθεται το κρέας κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο νερό για να μην καεί. Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, τα μπαχαρικά και ο πελτέ ντομάτας προστίθενται στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφού ετοιμάσουμε τη σάλτσα του λαχταριστού κεμπάπ, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε σε αυτά το αλεύρι και τηγανίζουμε ελαφρά.
Προσθέστε νερό και γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και η σάλτσα μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

Ακολουθεί η συναρμολόγηση.
Σε ένα μπολάκι ποιο μεγαλο του παγωτού βάζουμε δύο από τις κρούστες. Αφήστε τις άκρες τους να κρέμονται ελεύθερα. Βάζουμε μέρος από την έτοιμη γέμιση, πάνω από την οποία κλείνουμε τις άκρες. Τα μεταφέρουρε σε προ-λαδωμένο ταψί. Πρέπει να να είναι σαν μια μπάλα με το κλεισιμο προς τα κάτω.
Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται άλλες 5 φορές. Οι μπάλες που προκύπτουν περιχύνονται με σάλτσα μπεσαμέλ και πασπαλίζονται με τριμμένο τυρί.
Το σουλτάν κεμπάπ σύμφωνα με την αρχική συνταγή ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜια πολύ νόστιμη λιχουδιά που λιώνει στο στόμα!!!!!
Επόμενο άρθροΜπισκοτομισού….ίσως και καλύτερο από τιραμισού