Σουσαμένια κουλουράκια

Υλικά:

Απλό Σιρόπι:

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό

Ζύμη :
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 μεγάλο κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2- 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2- 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι
1- 1/4 φλιτζάνια βούτυρο, μαλακό, 20 κουταλιές της σούπας, κομμένα σε περίπου
15 κομμάτια

Επικάλυψη:
1/2 φλιτζάνι σουσάμι, όχι ψημένο
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώστε 4 στρογγυλά ταψιά με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων,
χτυπήστε ελαφρά τη ζάχαρη και το νερό.
Βάλτε στο Φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.

Φτιάξτε την ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ , προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο, το γάλα,
το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε ελαφρά με το χέρι μέχρι γίνει αφρώδες. Αφήνω στην
άκρη.
Με ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπήστε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπεικιν και το αλάτι
Σε μέτρια χαμηλή ταχύτητα προσθέστε σταδιακά τα κομμάτια βουτύρου. Ανακατέψτε
μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά τρίμματα 3-5 λεπτά.

Προσθέστε στο ξηρό μείγμα το υγρό μείγμα των αυγών και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια συνοχή ζύμη περίπου 1 λεπτό. Εάν η ζύμη είναι πολύ υγρή, πασπαλίζουμε με λίγες κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα δάχτυλά σας όταν την τσιμπάτε. Γυρίστε τη ζύμη σε
μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε σε μια μπάλα. Αυτή η ζύμη δεν μπαινει στο ψυγείο, αλλά σχηματίζεται και ψήνεται αμέσως.

Φτιαξτε τα κουλουράκια:

Με τα αλευρωμένα χέρια σας πάρτε μια χούφτα ζύμης και απλωστε σε ένα σχοινί πάχους 2 εκ. Κόψτε το σχοινί σε μήκος 10 εκ. Βυθίστε πρώτα τη μία πλευρά του σχοινιού στο
σιρόπι ζάχαρης και μετά στο σουσάμι  με την βανίλια.

Τοποθετήστε τα κουλουράκι στο ταψί και καντε τα σε μισοφέγγαρο. Τοποθετήστε 12
σε κάθε ταψί. Ψήνουμε 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν εντελώς.

Επαναλάβετε μέχρι εξάντλησης της ζύμης.
Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί για 15 λεπτά και στη συνέχεια αποθηκεύστε σε ένα
σκεπαστό βάζο. 

Είναι απίστευτα νόστιμα

for more photos click here

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΚέικ με τριμμένο μήλο και σοκολάτα…τόσο ζουμερό που λιώνει στο στόμα