Σουτζουκάκια με πατάτες γιαχνί

 

Λίστα συστατικών:
500-600 gr άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
3 κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη μέντα
6 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 σκελίδα
1 κουτ.γλ κανέλα
2 φύλλα δάφνης
28 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
800 γρ νερό
900γρ πατάτες
1 κουτ. αποξηραμένη ελληνική ρίγανη
Αλατι και πιπέρι

 
Μέθοδος:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 * c
Τοποθετήστε το κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη
Σε έναν μπλεντερ, συνδυάστε 2 κρεμμύδια, μέντα, 4 σκελίδες σκόρδο και χτυπήστε
Προσθέτουμε το μείγμα και τα αυγά στο κιμα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά
Σχηματίστε μακρόστενα κεφτεδάκια και τοποθετείται σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 30 λεπτά
Ενώ τα κεφτεδάκια ψήνονται, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το υπόλοιπο  σκόρδο και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διαφανές
Προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα και την δάφνη και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε μεσαία φωτιά
Προσθέστε τις ντομάτες και το νερό και ανακατέψτε καλά
Ξεφλουδίστε και κοψτε τις πατάτες και προσθέστε στη σάλτσα
Μόλις ολοκληρωθούν τα σουτζουκάκια και έχουν βγει από το φούρνο, ΜΕΙΩΣΤΕ τη θερμοκρασία του φούρνου. έως 200 * c
Προσθέστε τα ψημένα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα, ανακατέψτε καλά και πασπαλίστε με ρίγανη Καλύψτε το δοχείο και μαγειρέψτε για 1 ώρα

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: kensgreektable.com

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα λεμονιού και πατάτες
Επόμενο άρθροΥπέροχα κουρού με φέτα και μαϊντανό