Σουτζουκάκια σμυρνέικα στο φούρνο 

…με πουρέ πατάτας και ρύζι basmati!!!!Καλό απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλη την ομάδα!!!

Υλικά

1 κιλό κιμά ελιά
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αβγό
1/2 κ.γ κύμινο
1/2 φλ. του καφέ λάδι
Αλάτι πιπέρι
Μαϊντανό, δυόσμο

Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
1/2 κ.γ κύμινο,1/2 πράσινη πιπεριά
Λίγο μαϊντανό

Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες,2 καρότα
2 κ.σ βούτυρο
Λίγο γάλα χλιαρό
Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνω τον κιμά μου πολύ καλά( όσο περισσότερο τα δουλεύω τόσο πιο αφράτα γίνονται) με το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμάκι αφού το έχω μουσκέψει και το έχω στίψει,το αβγό και τα μυρωδικά. Πλάθω σουτζουκάκια , τα βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα .


Τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Ωστόσο ετοιμάζω τη σάλτσα μας.
Σοτάρω στο λάδι μου το κρεμμυδάκι, το σκόρδο. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα ,το χυμό ,το κύμινο και αλατοπιπερώνω!!
Προσθέτω λίγο νεράκι και βράζω για 10 λεπτά και προσθέτω τα σουτζουκάκια.
Συνεχίζω μέχρι να τραβήξουν τη σάλτσα τα σουτζουκάκια και να πήξει.

Για τον πουρέ
Βράζω σε αλατισμένο νερό τις πατάτες μαζί με τα καρότα. Στραγγίζω και λιώνω τις πατάτες και τα καρότα με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι, προσθέτουμε 1 κ.σούπας βούτυρο και λίγο γάλα αν χρειάζεται.

Η Συνταγή είναι της Tasia Soulioti Efstathiou

Προηγούμενο άρθροΕνα διαφορετικό σπιτικό Κέικ για το Πάσχα
Επόμενο άρθροΟμελέτα με ζαμπόν και τυρί