Σουτζουκάκια με ρύζι

ΥΛΙΚΑ :

Για τα σουτζουκάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 – 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1 αυγό
δυόσμο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλεύρι για ελαφρύ πανάρισμα

Για τη σάλτσα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
3 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Σπυρωτό πιλάφι

Εκτέλεση

Αρχικά μουλιάζουμε καλά το ψωμί στο νερό, το στύβουμε με τα χέρια μας και το κάνουμε ψίχουλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα
ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο
τουλάχιστον μισή ώρα.
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μικρά, σε μακρόστενο σχήμα, τα
τοποθετούμε στο ταψάκι και τα γυρνάμε να πάει το αλεύρι παντού.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι από τα σουτζουκάκια και τα
τηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, κόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στη
συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και
ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο νερό
(περίπου ένα ποτήρι) στην κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 – 15 λεπτά και
να δέσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με σπυρωτό πιλάφι.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροKέικ με Καστανή Ζάχαρη
Επόμενο άρθροΤα κέρατα Γαζέλας (Ανατολίτικο Γλυκάκι)