Σουφλέ μακαρονιών

Υλικά

500γρ. ζυμαρικά (έβαλα σπαγγετίνη),
200γρ. γκούντα,
200γρ. ένταμ,
200γρ. κέριγκολντ (όλα τα τυριά τριμμένα),
5 κουταλιές βιτάμ,
250γρ. μπέικον ψιλοκομμένο,
ένα εβαπορέ πλήρες,
1 κρέμα γάλακτος 330γρ.

Εκτέλεση

Βράζω τα ζυμαρικά ως συνήθως, όταν γίνουν δεν τα σουρώνω εντελώς, γέρνω την κατσαρόλα να φύγει το πολύ νερό και κρατάω και λίγο νερό μέσα στην κατσαρόλα. Σβήνω το μάτι και αφήνω την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά επάνω. Μέσα στα ζυμαρικά ρίχνω το εβαπορέ αδιάλυτο, το βιτάμ, το μπέικον, τα τυριά (κρατάω λίγα τυριά και για πασπάλισμα), ανακατεύω καλά και τα απλώνω όλα στο ταψί. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος  από πάνω (δεν την ανακατεύω με το μείγμα ζυμαρικών)

και τέλος τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά (ή ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσει). 

Ευχαιστούμε την Έλλη Παπαριστείδη Χρυσές Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλου με σάλτσα μανιτάρια και τυρί μοτσαρέλα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με τσιπς σοκολάτας