Σουφλέ Σοκολάτας

  • Αέρινη υφή: Το σουφλέ σοκολάτας φημίζεται για την αέρινη και αφράτη υφή του, που μοιάζει με σύννεφο. Η τέλεια μίξη σοκολάτας, αβγών και αέρα δημιουργεί μια αίσθηση απαλότητας και ελαφρότητας στο στόμα.
  • Πλούσια γεύση: Η σοκολάτα, βασικό συστατικό του σουφλέ, προσφέρει μια πλούσια και γεμάτη γεύση. Η ποικιλία σοκολάτας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί (μαύρη, γάλακτος, λευκή) επιτρέπει την προσαρμογή της γεύσης στις ατομικές προτιμήσεις.
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση: Το σουφλέ σοκολάτας, με το φουσκωτό και ομοιόμορφο σχήμα του, αποτελεί ένα εντυπωσιακό πιάτο που κοσμεί κάθε τραπέζι.

  • Ευκολία προετοιμασίας: Η συνταγή για σουφλέ σοκολάτας, ενώ μπορεί να φαντάζει περίπλοκη, είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολη. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό σουφλέ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
  • Ποικιλία: Εκτός από την κλασική εκδοχή, υπάρχουν άπειρες παραλλαγές σουφλέ σοκολάτας. Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά ή λικέρ για να δημιουργήσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Συνολικά:

Το σουφλέ σοκολάτας αποτελεί ένα λαχταριστό και εντυπωσιακό γλυκό, ιδανικό για ειδικές περιστάσεις. Η αέρινη υφή, η πλούσια γεύση και η ευκολία προετοιμασίας το καθιστούν αγαπητό σε πολλούς. Παρότι η ευαισθησία στο ψήσιμο και η μικρή διάρκεια ζωής του μπορεί να αποτελούν μειονεκτήματα, η γευστική εμπειρία που προσφέρει αξίζει τον κόπο!

Βαθμολογία: 4/5

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε ποιοτικά υλικά, όπως σοκολάτα υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο και φρέσκο βούτυρο.
  • Ακολουθήστε με ακρίβεια τις οδηγίες της συνταγής.
  • Προθερμάνετε καλά τον φούρνο πριν το ψήσιμο.
  • Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Σερβίρετε το σουφλέ σοκολάτας αμέσως μετά το ψήσιμο.

Ας περάσουμε στα υλικά:

3 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό Γάλα
1 ποτήρι νερό μεζούρα λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ

Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας:
1 ποτήρι γάλα
Μισό ποτήρι λάδι
Χρησιμοποίησα μισό ποτήρι ζάχαρη, μπορεί να είναι και σε 1 ποτήρι αν θέλετε
3 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση

Jεκινάμε σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη χτυπάμε με Ένα μίξερ χειρός θα γίνει ένα κίτρινο μείγμα ρίχνουμε το λάδι το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε
Kοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζουμε πάλι να χτυπάμε με το μίξερ χειρός έως ότου πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα
Sε ένα πυρέξ στρογγυλό ή μακρόστενο περίπου 30cm αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα το χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας να καθίσει και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς
προθερμασμένο για 30 λεπτά περίπου και κάνουμε το τσεκ της οδοντογλυφίδας, βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το λάδι μισό ποτήρι ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί και γίνει μια σάλτσα σοκολάτας, κόβουμε το κέικ μας σε τετράγωνα κομμάτια χαράζοντας του οριζόντια και κάθετα και με μία κουτάλα σιγά-σιγά ρίχνουμε από πάνω το το ζεστό υγρό σοκολατένιο μείγμα
Το αφήνουμε να απορροφήσει και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Σημείωση
Αφού κρυώσει το κέικ σας, απλά πρέπει να το κόψετε εύκολα και θα ρουφήξει τη σάλτσα σοκολάτας σε λίγα λεπτά.
Αν θέλετε να το φάτε σαν σουφλέ σοκολάτας, πάρτε το κρύο κέικ σας (παρεμπιπτόντως μένει φρέσκο ​​στο ψυγείο) και ζεσταίνετε το σε λίγο φούρνο μικροκυμάτων
από το ψυγείο και πιστέψτε με, θα έρθετε αντιμέτωποι με μια γεύση που δεν θα χορταίνεις 💪🏼

Καλή Απόλαυση

Δειτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΑν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το κοτοπουλο με πιπεριές ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε.
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με ζαμπόν κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα