Σουφλέ τυριού

Το γαλλικό Σουφλέ τυριού συνοδεύεται πολύ ωραία με μια πολύχρωμη σαλάτα και τρώγεται ζεστό. Θα το ψήσετε σε πυρέξ χωρίς να ανοίγετε συνεχώς το φούρνο προκειμένου να φουσκώσει.

Υλικά:

400 ml φρέσκο γάλα,
400 γραμμάρια τυρί φέτα ή λευκό τυρι,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
6 αυγά,
αλάτι και πιπέρι.

Μέθοδος παρασκευής:

Λιώνουμε το βούτυρο (μη κάψει) σε μια κατσαρολα και προσθέτουμε όλο το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Ριξτε μεσα το φρέσκο gάλα, ώστε να έχετε μια πηχτή σάλτσα μπεσαμέλ
Προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί και ανακατεύουμε. Αφήστε να κρυώσει
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέστε τους κρόκους των αυγών στο κρύο μείγμα που αφήσαμε παραπάνω
Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρεξ στρμένο με μια λαδόκολλα
Βαζουμε το πυρεξ μεσα σε ένα μεγαλυτερο ταψι με νερο και ψήνουμε σε λουτρό νερού σε θερμοκρασία 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρούστα

Δοκιμάστε και μοιραστείτε.

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόπιτα Σουφλέ

Τυρόπιτα Σουφλέ

Υλικά

• 750 ml γάλα ολόπαχο
• 500 γρ. φέτα 
• 300 γρ. κασέρι 
• 200 γρ. γραβιέρα Νάξου, αμφιλοχίας ή Μετσόβου
• 3-4 αυγά χατζέλη (μυτιληνιά)
• ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (λεπτό, όχι χωριάτικο)

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα τυριά στο χονδρό του τρίφτη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση του ταψιού, λαδώνοντας μόνο τα δύο πρώτα.
Αδειάζουμε το μισό μίγμα τυριών.
Απλώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε και τα υπόλοιπα τυριά.
Συνεχίζουμε με 4 φύλλα ακόμα.
Χαράζουμε τα φύλλα, κόβοντας τη στεγνή τυρόπιτα σε μερίδες/τετράγωνα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά με το γάλα.
Περιλoύουμε τη τυρόπιτα με το μίγμα αυγών/γάλακτος.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες ή αποβραδίς.
Βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε τη κρύα τυρόπιτα σε κρύο φούρνο, όχι προθερμασμένο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς C, για μία ώρα και μετά για μισή ώρα στους 200, μέχρι να στεγνώσει και να ροδοκοκκινίσει.Προσοχή όμως, ο κάθε φούρνος και το κάθε φύλλο είναι διαφορετικά και πρέπει να είστε όταν τελειώνει το ψήσιμο και προσεκτικοί. Αν η τυρόπιτα δηλαδή δεν έχει ψηθεί καλά από κάτω, ανάψτε την κάτω αντίσταση και δώστε της λίγο επιπλέον χρονο στους 200 βαθμούς, φυσικά επιβλέποντάς την!!!
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν κόψουμε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦρέσκες πατάτες στο φούρνο με μυρωδικά και σκόρδο
Επόμενο άρθροΠολύχρωμο Τουρλού-Τουρλού