Σούπα ξινός τραχανάς από Μηλιές Πηλίου

Υλικά

2 φλυτζάνια ξινό τραχανά

2 ποτήρια νερό,
1/2 κύβο λαχανικών,
2ντοματούλες μικρές τριμμένες,
αλάτι και
πιπέρι,
λίγο λάδι

Τριμμένη Φέτα

Εκτέλεση

Βράζουμε μία κατσαρόλα με νερό σε μέση – υψηλή θερμοξρασία, όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τον τραχανά και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατευουμε και όταν πήξει τον κατεβάζουμε , όταν το σερβίρουμε ρίχνουμε κομματάκια φέτα και πιπέρι

Καλή όρεξη

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι να ανακατεύετε συνεχώς μεχρι να γίνει το φαγητό. Επισης εαν εχετε φέτα σπιτική ριξτε λιγη άλμη (μειώνοντας βέβεια το αλάτι). Η άλμη, απο το βαρέλι, οταν κάνουμε τυρί σπιτικό περιέχει υψηλά ποσοστά βούτυρου και γάλακτοs και ειναι αρκετά εύγευστη.

Sour trahana from milies pelion

Ingredients

2 cups sour trahana
2 glasses of water,
1/2 cube of vegetables broth,
2 small grated tomatoes,
salt and pepper,
some oil
2 tbsp. butter
Grated Feta

Directions

In a large heavy pot, add water in middle – high heat, when water start boiling stir in trahana and other ingredients,when soup gets thick remove from the heat. Before serving we toss crumble feta and butter or drops of oil.  My grandmother also toss pieces of bread when remove from the heat.

Good appetite
A few more secrets
The secret is to stir constantly until the food is done. Also, if you have a slice of homemade pour some brine (reducing the salt for sure). The brine from the barrel when making homemade cheese contains high levels of butter and milk and is quite tasty.

ΠΗΓΗ: Γεωργία Σταυροπούλου Τσαρνά