Σούπερ ζουμερό ρολό κιμά

Υλικά

1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
500-600γρ πατάτες κομμένες
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό ή κρασί και στραγγισμένες
½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
3 αυγά βραστά

200 gr τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το ψωμί, το γάλα, το κρασί, τα μπαχαρικά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αυγό και το ελαιόλαδο ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Ζυμώνουμε ξανά το μείγμα μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο.
Σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά και τον στρώνουμε σε σχήμα ορθογώνιο.
Υπολογίζουμε δυο δάχτυλα από δεξιά και δυο δάχτυλα από αριστερά και αλείφουμε στο κέντρο τον κιμά με τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε τα αυγά και με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου το τυλίγουμε ομοιόμορφα σε ρολο.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα λαδωμένο ταψί. Στο πλάι τακτοποιώ πατάτες, καρυκευμένες με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Έβαλα λίγο νερό. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε 45 ‘στους 200 °. Ξεσκεπάζω και βάζω βούτυρο στις πατάτες και στο ρολό και κίτρινο τυρί. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά.

Kαλή Eπιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Πασχαλινά Τσουρέκια με πολλές κλωστές
Επόμενο άρθροΑφράτες πίτες Ροδόπης!