Σπέρνα το Γλυκό του Άγιου Όρους

Υλικά

½ κιλό σιτάρι
½ κουταλάκι αλάτι
5 κουταλιές ψημένο σουσάμι
1 κεσέ καβουρντισμένα αμύγδαλα ασπρισμένα
1½ » σταφίδες μαύρες
1½ » ρόδι
½ » καρύδια χοντροκομμένα
½ » χρωματιστά ψιλά κουφετάκια
1 » ψιλοκομμένη μουσταλευριά
Ζάχαρη όση θέλετε
Κανέλλα και γαρίφαλο ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζετε το σιτάρι με μισό κουταλάκι αλάτι και το σουρώνετε. Το απλώνετε σε στεγνή πετσέτα για να φύγει η υγρασία του και το βάζετε σε μια λεκανίτσα.
Ανακατεύετε ψημένο σουσάμι, μαύρες σταφίδες, καρύδια, καβουρντισμένα αμύγδαλα, μπόλικο ρόιδο (ρόδι) και κουφετάκια. Ψιλοκόβετε λίγη λιασμένη (ξεραμένη στον ήλιο) μουσταλευριά και την ανακατεύετε κι αυτήν στα σπερνά.
Τα βάζετε σε πιάτο και στολίζετε την επιφάνεια με αμύγδαλα και κουφετάκια. Από πάνω βάζετε ζάχαρη.

Μια συνταγή για σπερνά της Εύης Βουτσινά σας παρουσιάζω παρακάτω. Είναι από το βιβλίο της « Γεύση Ελληνική», δεύτερος τόμος, με τίτλο τα «Καλούδια» εκδόσεις Καστανιώτη.

ΠΗΓΗ: aromalefkadas.gr

Προηγούμενο άρθροΤσουρέκι δια χειρός….
Επόμενο άρθροΗ Λευκαδίτικη Γαλατόπιτα