ΥΛIΚΑ

  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 1/2 φλιτζάνι σαλάμι (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας)
  • 1 / 2 φλιτζάνι αγκινάρες, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια, αποστραγγισμένα
  • 6 αυγά
  • 1 / 3 φλιτζάνι γάλα
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ο C. Λαδώστε ένα ρηχό ταψί.

Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε σαλάμι, αγκινάρες, ντομάτες και μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετε το μίγμα σαλαμιού στο ταψί.

Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, τα πράσινα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βασιλικό, το κρεμμύδι σε σκόνη, το αλάτι και τη πάπρικα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε τα αυγά πάνω από το μίγμα σαλαμιού. Πασπαλίστε με το τυρί μοτσαρέλα και το τυρί παρμεζάνα.

Ψήστε μέχρι να ροδίσουν τα αυγά και να λιώσει το τυρί, περίπου 20 λεπτά.

Πασπαλίστε με το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και διακοσμήστε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

ΠΗΓΗ

Τα Frittatas είναι ένα γεύμα όπου μπορείτε να αντικαταστήσετε τα υλικά με ό, τι έχετε στο χέρι σας! Είναι διασκεδαστικό να γίνεστε δημιουργικοί!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

 

Προηγούμενο άρθροΕίναι τα καλλυντικά από κάναβη κατάλληλα για μένα ;
Επόμενο άρθροΗ Εντυπωσιακή PAVLOVA…χωρίς λόγια