Σπαγγέτι με αχιβάδες και λευκό κρασί

Υλικά….για 6 μερίδες

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
9 σκελίδες σκόρδο, σπασμένα
40 μύδια, καθαρισμένα με κρύο τρεχούμενο νερό
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 μεγάλη πρεζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
450γρ λινγκουίνη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά σουπας ρίγανη
1 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζιανο-ρεγκατο, προαιρετικό, καθώς και ξέσματα για γαρνιτούρα
Αλάτι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καλύψτε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο και προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου και το κόκκινο πιπέρι.
Φέρτε το τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να γίνει χρυσοκαφέ. Όταν το σκόρδο είναι χρυσό καφέ και πολύ αρωματικό, αφαιρέστε το και πετάξτε, έχει εκπληρώσει το σκοπό του.
Βάλτε τα μύδια στο τηγάνι με το κρασί, το ζωμό και το χυμό μύδι. Καλύψτε το τηγάνι και βράστε σε μέτρια φωτιά. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα μύδια από το τηγάνι καθώς ανοίγουν και μειώνετε το υγρό μαγειρέματος. Αφήστε τα μύδια να κρυώσουν ελαφρώς, Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα καλά αλατισμένου νερού σε μέτρια φωτιά.

Ενώ τα μαλάκια μαγειρεύονται, ρίξτε τα ζυμαρικά στο αλατισμένο βραστό νερό και μαγειρέψτε έως ότου τα ζυμαρικά είναι πολύ “al dente”, ίσως ένα λεπτό περίπου λιγότερο από ό, τι λέει το κουτί. Πάω οκτώ λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και στροβιλίστε το στη σάλτσα. Βράστε το υγρό στο τηγάνι και ρίξτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τα βότανα. Σιγοβράστε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα έως ότου η σάλτσα κολλήσει στα ζυμαρικά. Απενεργοποιήστε τη φωτιά και πασπαλίστε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano, εάν το χρησιμοποιείτε, και τελειώστε με ένα με ελαιόλαδο. Ανακατέψτε έντονα για να τα συνδυάσετε.
Χωρίστε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρετε με τα μύδια που βρίσκονται ακόμα στο κέλυφος τους και λίγο ξυρισμένο Parmigiano-Reggiano, αν θέλετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροEκμέκ Kανταΐφι
Επόμενο άρθροSuper Υγρό Κέικ Μπανάνας