Σπαγγέτι με Θαλασσινά  (SPAGHETTl ALLA PESCATORA)
Για 4 άτομα

Υλικά

500 γρ. μύδια
500 γρ. κοχύλια
200 γρ. καλαμάρια
200 γρ χταπόδι
200 γρ. γαρίδες
1/2 μάτσο μαϊντανό
8 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 δόντια σκόρδο
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 ποτήρι ξηρό άσπρο κρασί
250 γρ. αποφλοιώμένες ντομάτες κουτιού
αλάτι, 500 γρ. μακαρόνια

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα κοχύλια και τα μύδια και βγάζουμε τα μουστάκια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα καλαμάρια και το χταπόδι. Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
2. Βάζουμε τα κοχύλια με 2 κ. σούπας λάδι σε δοχείο. Βάζουμε σε άλλο δοχείο τα μύδια με 2 κουτ.σούπας λάδι. Τα σκεπάζουμε και βράζουμε για 8 λεπτά κουνώντας τα, μέχρι να ανοίξουν, πετάμε τα κλειστά μύδια και κοχύλια, δεν προσπαθούμε να τα ανοίξουμε. Βγάζουμε το κρέας από το καβούκι και φιλτράρουμε σε σουρωτήρι το υγρό.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι. Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο μέσα.
Προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Βάζουμε μέσα και τηγανίζουμε τα καλαμάρια και το χταπόδι. Ανοίγουμε την φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Βράζουν σκεπασμένα για 15 λεπτά.
5. Κάνουμε τις ντομάτες πουρέ. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατίζουμε και σιγοβράζουν άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα κοχύλια, και τα μύδια. Σιγοβράζουν άλλα 5 λεπτά, προσθέτουμε λίγο απο το υγρό των μυδιών.
6. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε λεκάνη. Πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Μύρισε θάλασσα

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι μαγειρευτό με κόκκινο κρασί: Πλούσια γεύση, μαλακό αποτέλεσμα
Επόμενο άρθροΑλάδωτο κέικ με σάλτσα σοκολάτας