Σπαγγέτι με μύδια

Υλικά

Σπαγγέτι 320 γρ
Μύδια 1,5 κ.γ
Τοματοπολτός 350 γρ
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 70 γρ
Σκόρδο 2 σκελίδες
μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κ.σ
Μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε σπαγγέτι με μύδια, ξεκινήστε καθαρίζοντας τα τελευταία.
Έπειτα, ξεπλύνετε τα και, ακόμα κάτω από τρεχούμενο νερό, αφαιρέστε τα κουκούτσια και όλες τις ακαθαρσίες που υπάρχουν με ένα μαχαίρι 2 και το μούσι,
δηλαδή τις τριψες που βρίσκονται στο πλάι κάθε μυδιού, απλά σκίζοντας το με τα δάχτυλά σας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο ήδη ξεφλουδισμένη και αφήνουμε να αρωματιστεί για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί αρκετά αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μύδια και αμέσως σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Μαγειρεύουμε έτσι για 2-3 λεπτά, ώστε να ανοίξουν τελείως τα μύδια. Πριν στραγγίξετε τα μύδια, τοποθετήστε λίγη αποστειρωμένη γάζα σε ένα τρυπητό, το οποίο θα λειτουργήσει ως φίλτρο,
συλλέγοντας τυχόν ακαθαρσίες και υπολείμματα άμμου.
Στη συνέχεια ξεκελιφωστετα, κρατώντας μερικά για την τελική διακόσμηση του πιάτου, αν προτιμάτε.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τον μαϊντανό, τον ψιλοκόβουμε και τον ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο λάδι και μια ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδο και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέστε επίσης μερικά καθαρισμένα μύδια , για να αρωματιστεί περισσότερο, και μετά από 1-2 λεπτά αφαιρέστε το σκόρδο και προσθέστε τον πουρέ ντομάτας μαζί με λίγο μαγειρικό υγρό
από τα μαλάκια.

Exif_JPEG_420

Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Στο μεταξύ βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό στη φωτιά, μόλις πάρει βράση αλατίζουμε και βραζουμε
τα ζυμαρικά.

Όταν απομενουν 2-3 λεπτά μέχρι να βρασουν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τα μύδια τα ξεφλουδισμένα και τα μακαρόνια που στραγγίσατε προηγουμένως. Μαγειρεψτε τα ζυμαρικά προσθέτοντας τα υπόλοιπα υγρά από τα μύδια και όταν βρασουν δεν έχετε παρά να προσθέσετε πιπέρι και να φροντίσετε
να είναι αλατισμένα. Σε αυτό το σημείο δεν έχετε παρά να πιάσετε και να σερβίρετε το πιάτο σας με μακαρόνια με μύδια αμέσως.

Exif_JPEG_420

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠροσφέρω νόστιμα, απαλά ψωμάκια για σάντουιτς!
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με μήλα με κεφίρ ή γιαούρτι