Σπανάκι Ογκρατέν

Υλικά

3 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, λεπτώς κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, πολτός
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλάκια αλάτι
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1,5-2 kgr σπανάκι ψιλοκομμένo, αποψυγμένo
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένh
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, τεμαχισμένο

Ας το Φτιαξουμε

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ελαφρά επαλείψτε ένα πυρεξ με λάδι και αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια λειώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε 3-4 λεπτά μέχρι να είναι διαφανή. Προσθέστε το σκόρδο στη συνέχεια μαγειρέψτε ένα επιπλέον λεπτό.
Προσθέστε το αλεύρι στη συνέχεια μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 επιπλέον λεπτό. Προσθέστε γάλα,αλάτι και μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Αφήστε να κοχλάσει, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά χαμηλά και σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να αποφύγετε να κολλήσουν.
Στίψτε το σπανακι όσο το δυνατόν περισσότερο να φύγει υγρό – η επιτυχής έκβαση του πιάτου εξαρτάται από την απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερο νερού! Προσθέστε το σπανάκι και το τυρί παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν εντελώς. Δοκιμάστε και ρίξτε με πρόσθετο αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί.
Μεταφέρετε στο ταψί και πασπαλίστε με το τυρί γραβίερα. Ψήστε για 28-30 λεπτά ή έως ότου το τυρί γίνει ψηθεί και το πιάτο να είναι ζεστό και με φυσαλίδες.

Σπανάκι Ογκρατέν

 

ΠΗΓΗ: everydaydishes.com

Προηγούμενο άρθροTo Μαύρο Κέικ (κακάο)
Επόμενο άρθροCheeseCake με τραγανό φύλλο σφολιάτας (Sopapillia)