Σπανακοπρασοπιτα

Υλικά:

1 πακετο φυλλα ζαγορισια (έχει 6 φυλλα)
1 κιλό σπανάκι , λιγο βράσιμο και καλο
στράγγισμα.
1/2 φλ ελαιόλαδο.
5 πράσα ψιλοκομμενα.
1 ματσακι κρεμμυδάκια φρεσκα ψιλοκομμενα.
3 αυγα, αλατοπιπερο,
5 κσ φρυγανιά.
400 γμ τυρι φέτα (την σπάμε με το χερι)

Βουρτσισμα:
λιγο ελαιόλαδο, ι αυγο και λιγο νερό.

Εκτέλεση:

Σοτάρω πράσα, κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και κατεβάζω απο την φωτιά.
Αφού κρυώσουν προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.


Λαδώνω ταψι 40 εκ. απλώνω 2 φυλλα λαδωνοτας τα και απλώνω το 1/3 της γεμισης, συνεχιζω φύλλο, λαδωμα γεμιση , φύλλο λάδωμα, γεμιση.


Τα 2 φυλλα που έμειναν κανω βεντάλια και καλύπτω την πιτα.
χαράζω, βουρτσιζω

και ψηνω στους 180 βαθμούς αέρα μεχρι να πάρει χρωμα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑυτές οι μπριζόλες είναι μαλακές σαν βούτυρο. Δεν χρειαζόμαστε μαχαίρι
Επόμενο άρθροΚαριόκες με καρύδι και πορτοκάλι