Συστατικά

225 g φύλλο βυρητού για πίτα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
675 g φρέσκο ​​σπανάκι
225 γρ κρεμμυδάκι
1 μεγάλο πράσο ψιλλοκομένο
1 μάτσο άνηθο και μαϊντανό
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό
340 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 κσ τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι 
¾ κουταλάκι του αλεσμένου μοσχοκάρυδου
Αλατοπίπερο για την γεύση
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Οδηγίες
Αποψύξτε το κατεψυγμένο φύλλο κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Ελαφρά λάδώστε ένα μεσαίο μεγέθους ταψάκι ή ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
Ξεπλύνετε και ψιλοκόψτε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα βότανα και κρατήστε τα ξεχωριστά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρετε το σπανάκι σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί και σε ένα σουρωτήρι πιέστε το να φύγουν όλα τα υγρά του. Συνδυάστε το μείγμα πράσου με το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα βότανα, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε λίγο να κρυώσει.

Τοποθετήστε 8 φύλλα σε μια επιφάνεια εργασίας και βουρτσίστε μεταξύ τους με ελαιόλαδο. Απλώστε την γέμιση ομοιόμορφα στην κορυφή του φύλλου, αφήνοντας χώρο γύρω από τις άκρες. Διπλώστε στις μικρές πλευρές προς τα μέσα και, στη συνέχεια, ανασηκώστε το φύλλο για να σχηματίσετε ένα μακρύ χοντρό κύλινδρο. Βάλτε προσεκτικά αυτό στο προετοιμασμένο ταψί. Ανακατέψτε το κρόκο αυγού και το γάλα και βουρτίστε το φύλλο από πάνω. Κόψτε σε κομμάτια σερβίρισματος. Πασπαλίστε λίγο κρύο νερό πάνω από το το ψύλλο (αυτό δεν είναι απαραίτητο αν το πάνω στρώμα έχει βουρτσιστεί με κρόκο αυγού / μίγμα γάλακτος) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή. Βγάλτε από το φούρνο κόψτε και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροCheesecake μύρτιλο της Έφης!!!
Επόμενο άρθροΈνα ιδιαίτερο Ρεβανί Χωρίς Ψήσιμο…αξίζει να το δείτε