Σπανακοτυρόπιτα της Μιμής

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
1/2 φλ. τσαγιού μυζήθρα χλωρή ή ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 αυγό χτυπημένα ξεχωριστά
6-7 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα

Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε το ξερό και χλωρά κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και τα αφήνετε στην άκρη κρυώσουν.
Καθαρίζετε, πλένετε, ψιλοκόβετε το σπανάκι, το βάζετε σε σουρωτήρι, το πασπαλίζετε με αλάτι και το αφήνετε για 20 λ. Στη συνέχεια το στύβετε με τα χέρια σας για να φύγουν τα υγρά του και το βάζετε στο μπολ με τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Προσθέτετε στο μπολ τα 2 ειδών τυριά, το αυγό, τον άνηθο το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.

Πάρτε ένα φύλλο κρούστας, πασπαλίζουμε με λάδι, βάζουμε μια δεύτερη κρούστα από πάνω, πασπαλίζουμε με λάδι και κατανέμεται την γέμιση σε μία πλευρά. Τυλίξτε και τακτοποιήστε σε ένα λαδωμένο τηγάνι, σαν ένα σαλιγκάρι.
Μέχρι να ολοκληρωθούν τα φύλλα. Απλώστε ένα χτυπημένο αυγό από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε, ψεκάστε ελαφρά με νερό, καλύψτε με μια πετσέτα για να σιγοβράσει για λίγο και σερβίρετε.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροH Μηλόπιτα αυτή θα σας κάνει να τρέξετε στην κουζίνα
Επόμενο άρθροΣτην εποχή της φράουλας, δεν μπορούμε παρά να φτιάξουμε ένα κέικ φράουλας!