Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο φουσκωτή

Λέμε Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο φουσκωτή γιατί φουσκώνει θα ρίξουμε μέσα και μπέικιν πάουντερ

Υλικα

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
4 αυγά
250 γραμμάρια γιαούρτι σταργγιχτι
1 ποτηράκι του κρασιού λίγο πιο κάτω ελαιόλαδο
250 γραμμάρια σπανάκι το οποίο θα το ζεματισουμε μέσα σε νερό 3 λεπτά θα το στραγγιξουμε
θα το πιέσουμε να φύγουν όλα τα υγρα του
2-3 κρεμμυδάκια μέτρια ψιλοκομμένο χλωρά
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια φέτα
πιπέρι αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα θα βάλουμε το ελαιόλαδο τα αυγά και το γιαούρτι
Θα τα χτυπήσουμε όλα καλά να ενωθούν τα υλικά μας καλά
Θα ρίξουμε μέσα το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ ανακτευουμε καλά.
Ρίχνουμε στην συνέχεια το σπανάκι ανακατεύουμε ριχνουμε τα κρεμμυδάκια αλατι πιπερι τον μαραθο τον ανηθο ότι έχετε, φέτα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό ανακάτεμα.
Εχουμε ανοίξει το φούρνο μας στους 170 στον αέρα. Λαδώσαμε σε μία φόρμα 24 εκατοστά μπορείτε να πάρετε ότι έχετε ταψάκι φόρμα και θα ρίξουμε μέσα τώρα το μίγμα μας θα το ισιώσουμε πάρα πολύ καλά από όλες τις μεριές είναι έτοιμη πάμε για ψήσιμο

Καλή επιτυχία να έχετε

Η Εκτέλεση είναι της Alexandra Fokianou via Βάσω Μητσέα youtube

Προηγούμενο άρθροΜπλατσάρα ηπειρώτικη
Επόμενο άρθροXιουνκιάρ μπεγιεντί