Σπανακόρυζο με Κιμά

Συστατικά:

900gr φρέσκου σπανάκι
220gr κιμά μοσχαρίσιο
1/3 φλιτζάνι ρύζι
1 μεσαίο μέγεθος κρεμμυδιού (ψιλοκομμένο)
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
2 κουταλιές της σούπας λάδι
3/4 φλιτζάνι βραστό νερό
μια πρέζα μαύρου πιπέρι
άλατι

Εκτέλεση

Βάλτε το σπανάκι σε κρύο νερό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι.
Αφήστε το σπανάκι στο νερό για 20 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε το.
Πλύνετε και στραγγίστε για άλλη μία φορά.
Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάλτε τον κιμά με το λάδι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του του σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι τρυφερό. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ, ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
Ψιλοκόψτε το σπανάκι και προσθέστε το στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε μέχρι να  μαραθεί εντελώς . Προσθέστε 3/4 φλιτζάνι βραστό νερό, ρύζι και μαύρο πιπέρι στο δοχείο και ανακατέψτε. Γυρίστε τη φωτιά προς τα κάτω. Καλύψτε με το καπάκι.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Βάλε αλάτι.
Σερβίρετε το ζεστό με απλό γιαούρτι.

ΠΗΓΗ: myturkishkitchen.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΠάστα Μαστίχας με Σιμιγδάλι και Καρύδα
Επόμενο άρθροΗ πιο Γρήγορη Πρασόπιτα