Σπιτικά Τουλουμπάκια

Συστατικά

3 αυγά
250 ml. γάλα
200 ml. νερό
πρέζα αλάτι
μια πρέζα ζάχαρη
50 ml. λάδι
50 γρ βούτυρο
1 1/2 κούπες αλεύρι
λάδι τηγανίσματος
500 γρ ζάχαρη
600 ml. νερό
1 φακ ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζετε το σιρόπι. Αφήνουμε το νερό να βράσει, όταν γίνει αυτό ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά για να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Αφήστε να κρυώσει.

Το επόμενο βήμα στη συνταγή μας για την σπιτική τουλούμπα συνεχίζεται με την προετοιμασία της ζύμης.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το λάδι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Όταν αυτό το μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεχωρίζει η ζύμη από τα τοιχώματα.

Όταν αφαιρέσετε τη ζύμη από την εστία, προσθέστε αμέσως τα αυγά σε αυτήν ένα-ένα, ανακατεύοντας τη ζύμη μετά από κάθε αυγό μέχρι να απορροφήσει το αυγό και μετά προσθέστε το επόμενο.

Σε κατάλληλο τηγάνι το βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Γεμίστε τη ζύμη σε μια σακούλα με φαρδιά άκρη, αν δεν έχετε σακούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στιβαρή πλαστική σακούλα για να κόψετε μια γωνία.
Βάζουμε τη ζύμη και όταν είναι έτοιμο το λάδι ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα τουλουμπάκια.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα τουλουμπακια αφαιρούνται από το λάδι τοποθετούνται στο κρύο σιρόπι.
Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://domashnivkusotii.com/

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ κοτόπουλου, με σάλτσα γιαουρτιού, σερβιρισμένο με τζατζίκι.
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια Κοτόπουλου με τυρί