Σπιτικά Τσιπς

Υλικά

αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι – φρεσκοτριμμένο, για γεύση
0,5 κουτ πάπρικα, γλυκιά
2 πρέζες κόκκινο πιπέρι, καυτερή
800 γρ πατάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες πάχους 2-3 χιλ. περίπου.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καυτερό κόκκινο και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε δύο στρώσεις αλουμινόχαρτο. Αλείφουμε την επάνω στρώση με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω τις πατάτες.

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τις πατάτες και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι πατάτες.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑλμυρή Τάρτα με τυρί και κολοκύθι
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Πατατοπιτάκια με μία γέμιση ξεχωριστή….θα τους ξετρελάνετε