Κέικ με Καρύδια και Ανανά

Θα χρειαστείτε (για το κέικ):
2 φλιτζάνια ζάχαρη.
2 φλιτζάνια αλεύρι.
2 αυγα.
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια.
450 gr ανανά σε κονσέρβα με τους χυμούς του. (ψιλοκόψτε καλά τα κομμάτια)
Θα χρειαστείτε (για την επικάλυψη):
1/2 φλιτζάνι βούτυρο.
1 φλιτζάνι ζάχαρη.
3/4 φλιτζάνι εβαπορε γάλα.
1 φλιτζάνι καρύδας.
1 φλιτζάνι καρύδια.
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια.

Πως να το φτιαξετε:

Σε ένα μπολ ενός μίξερ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, τη μαγειρική σόδα, βανίλια και τον ανανά μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Σε ένα ταψί 20×30, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά σε έναν προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για να φτιάξετε το γλάσο, ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέτρια φωτιά για να πήξει λίγο.
Απενεργοποιήστε τη φωτιά και προσθέστε την καρύδα, και ξηρούς καρπούς και τη βανίλια και στη συνέχεια επικαλύψτε το κέικ με το γλάσσο ενώ είναι ακόμα ζεστό.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: susanrecipe.com

 

Προηγούμενο άρθροΕλαφρύ και Δροσερό Cheesecake
Επόμενο άρθροΜπακαλαόπιτα Κεφαλονίτικη