Υλικά
12 φύλλα ζύμης για πίτα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
για την γέμιση
1 κιλό κολοκύθα, τριμμένη
220 γρ. ρύζι
200 γραμμάρια ζάχαρης
1 κουταλιά κανέλας
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ
1 Προσθέστε τριμμένη κολοκύθα και ρύζι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.

2 Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για μια νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες.

3 Την επόμενη ημέρα (ή μετά από 8 ώρες) προσθέστε ζάχαρη, κανέλα, αλάτι και ελαιόλαδο στο μείγμα κολοκύθας-ρυζιού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

4 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

5 Λιπάνετε ένα ταψί 22×35 με ελαιόλαδο.

6 Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο που καλύπτει το κάτω μέρος και τις πλευρές του ταψιού (τα άκρα του φύλλου μπορούν να κρεμαστούν από το ταψί).

7 Βουρτσίστε το φύλλο με ελαιόλαδο (πλευρές και κάτω μέρος).

8 Προσθέστε ξανά ένα άλλο φύλλο και βουρτσίστε με ελαιόλαδο.

9 Συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να έχετε 6 φύλλα.

10 Προσθέστε την γέμιση κολοκύθας και απλώστε την ομοιόμορφα.

11 Πιέστε απαλά το γέμιση με την πίσω πλευρά μίας σπάτουλας.

12 Διπλώστε τις άκρες των φύλλων, μία-μία αν είναι δυνατόν, βουρτσίζοντας με ελαιόλαδο.

13 Καλύψτε με τα άλλα 6 φύλλα βουρτσίζοντας το καθένα με ελαιόλαδο.

14 Κόψτε το φύλλο που κρεμάει έξω από το ταψί και πιέστε το φύλλο που έχει απομείνει μέσα σε όλες τις άκρες της πίτας, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.

15 Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόβετε προσεκτικά  σε κομμάτια (μην κόβετε όλη τη διαδρομή).

16 Πασπαλίστε λίγο νερό πάνω από την πίτα και ψήνετε για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

17 Σβήστε το φούρνο και αφήστε την πίτα στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.

my baking saga

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με σιρόπι
Επόμενο άρθροΈνα απλό Κέικ Σοκολάτας