Σπιτική κέτσαπ

Υλικά

3 κιλά ντομάτες
200γρ. Ζάχαρη
100 ml. Ξίδι
2 κ.σ
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
Γαρίφαλο
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι.
2 κ.σ. Θυμάρι – δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Οι ντομάτες αλέθονται, βάζουμε σε βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και στη συνέχεια βράζουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς, όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το κορν φλαουρ ανακατεμένο σε μια κουταλιά της σούπας νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ανακατεύοντας συνεχώς, αφαιρέστε από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσει εντελώς βάλτε την σε βάζα ή μπουκάλια κλείστε και βράστε τα βάζα για 10 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθρο“Σουτζούκ Λουκούμ” με σοκολάτα και σαντιγί
Επόμενο άρθροΣτριφτά Ατομικά τυροπιτάρια…το μυστικό για να γίνουν αφράτα