Σπιτική κρέμα dulce de letche

Το ζαχαρουχο γάλα θυμούνται πολλοί ως το αγαπημένο γλυκό από την παιδική ηλικία.
Το ζαχαρουχο γάλα εφευρέθηκε από έναν Γάλλο στις αρχές του 19ου αιώνα.
Ναι , το αγαπημένο μας ζαχαρουχο γάλα είναι πάνω από 200 ετών!
Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι το ζαχαρουχο γάλα θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά γλυκά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο , της έλλειψης μαγιάς και πρόσθετων.
Φυσικά μιλάμε για σπιτικό ζαχαρουχο γάλα που διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά , που περιέχονται στο γάλα.
Επομένως, μη διστάσετε να ξεκινήσετε το μαγείρεμα , ειδικά επειδή δεν θα σας πάρει περισσότερο από 10 λεπτά! Πόσες τούρτες εχω φτιάξει μαζί της…

Υλικά

Γάλα 1 Ποτήρι
Ζάχαρη 1 Ποτήρι
Γάλα σε σκόνη 1 Ποτήρι
Βούτυρο 50 γρ
Νερό 1 Ποτήρι

Μαγείρεμα

Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό.
Βάλτε το στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο στην καραμέλα και συνεχίζουμε στην φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε στην καραμέλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μην ανησυχείτε εάν σχηματιστούν σβώλοι σε αυτό το στάδιο.

Η καραμέλα θα διαλυθεί στο γάλα μετά από λίγα λεπτά. Όταν η μάζα γίνει ομοιογενής, προσθέστε το γάλα σε σκόνη και ανακατέψτε τα πάντα, κρατώντας την κατσαρόλα στη φωτιά για άλλα 3 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει
Εάν έχουν μείνει ακόμα σβώλοι, μπορείτε να το στραγγίσετε από ένα κόσκινο.
Αποθηκεύστε το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα βάζο στο ψυγείο.

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με κρέας στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΓαριδομακαροναδα με Λιγκουινι!!