Σπιτική πουτίγκα σοκολάτας

Φτιαξτε με αληθινή Σπιτική πουτίγκα σοκολάτας me βουτυράτη κρούστα από μπισκότα.
Αυτή η πουτίγκα σοκολάτας είναι τόσο εύκολη όσο και ακαταμάχητη.
Ιδανική για κάθε γιορτή.

Συστατικά

Για την κρούστα βάσης:
200 γρ Μπισκότα τύπου digestive
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Για τη γέμιση:
1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι κορν φλαουερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
4 κρόκοι αυγών
110 gr γλυκόπικρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι σταγονες σοκολάτας
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Για την σαντιγι
¾ φλιτζάνι (177 ml) κρέμα γαλακτος
3 κουταλιές της σούπας (24 g) ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Σε έναν μπλεντερ, συνδυάστε τα μπισκότα και ζάχαρη. Χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέστε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε μέχρι τα μπισκότα να μοιάζουν με υγρή άμμο.
Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα ταψί πίτας — επικαλύπτοντας τον πάτο και τις πλευρές και χρησιμοποιώντας ένα κουταλι για να πιεσετε το μειγμα και να σφιξει. Ψήστε την κρούστα στους 180˚ για 9 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μέτριο κατσαρολακι σε μέτρια φωτιά, χτυπήστε ελαφρά τη ζάχαρη, το κορν φλαουερ, το αλάτι, το γάλα και τους κρόκους αυγών μέχρι να ενωθούν. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα *μόλις* αρχίσει να βράζει.

Το μείγμα πρέπει να αρχίσει να πήζει σε αυτό το σημείο. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν όλα.

Ρίξτε πουτίγκα πάνω από την κρυωμένη κρούστα κράκερς. Λειάνετε την κορυφή με μια σπάτουλα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Για τη σαντιγί

Μόλις κρυώσει εντελώς το γλυκο και δέσει, ετοιμάστε τη σαντιγί.
Ψύξτε ένα μπολ ανάμειξης στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Ρίξτε τη κρέμα γάλακτος στο παγωμένο μπολ.
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να χτυπήσετε την παχύρρευστη κρέμα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

Συνοδευσετε με μια γενναιόδωρη ποσότητα σαντιγί πριν το σερβίρετε!

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού…Βήμα βήμα πολύ εύκολη
Επόμενο άρθροΜπεκρή Μεζές: Πλούσια Ποικιλία για Απαιτητικούς Ουρανίσκους