Γλυκάκια της καρδιάς με καρύδι

Σας εύχομαι καλημέρα και ένα χαμογελαστό Σάββατο!
Αυτά τα γλυκά καρυδιάς τα έφτιαξα εδώ και πολύ καιρό. Τώρα αποφάσισα να τα επαναλάβω, αλλά χρησιμοποίησα άλλη κρέμα.

Υλικά

Για την κρέμα:
200 ml. κρέμα γαλακτος
6 κρόκοι αυγών
100 g γλυκαντικό / ανακατέψτε στέβια με ερυθριτόλη / ή ζαχαρη σκονη
125 γρ βούτυρο
40 γρ κακάο

για το παντεσπανι
3 κρόκοι αυγών
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ βανίλια
50 γρ γλυκαντικό ή κατά βούληση / ανακάτεψα στέβια με ερυθριτόλη / ή ζαχαρη
150 γρ αλεσμένα καρύδια
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
3 ασπράδια χτυπημένα μαρεγκα

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Χτυπάμε καλά τους κρόκους με το γλυκαντικό ή την ζαχαρη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, αλλά δεν πρέπει να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στους κρόκους σε λεπτή ροή και χτυπάμε. Επιστρέψτε στην εστία και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ. Τυλίξτε την κρέμα που προκύπτει σε μεμβρανη να εφαπτεται απο πάνω και φυλάξτε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά την βγάζεις. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία
δωματίου. Το προσθέτουμε στην κρέμα σοκολάτας και χτυπάμε ξανά. Τυλίξτε ξανά την κρέμα και βάλτε τη στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τα παντεσπανια. Η κρέμα γίνεται πολύ πηχτή. Μπορείτε να το ανακατέψετε ξανά.

Η κρέμα πρέπει να έχει μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Οταν την βγάλουμε την χτυπάμε πάλι σε κρέμα.

Για το παντεσπανι:

Χτυπάμε τους κρόκους, την κρέμα, τη βανίλια και το γλυκαντικό ή την ζαχαρη. Προσθέστε τα καρύδια και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρεγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε το χαρτί με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Να γίνει καφέ από κάτω.
Παρακολουθούμε. Κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Το δικό μου είναι φυσικό αέριο. Αφήνεται να κρυώσει. Στη συνέχεια οι καρδιές κόβονται με ένα κουπ πατ. Εάν δεν έχετε μπορείτε να το κόψετε σε τετράγωνα. Χρησιμοποιώ δύο παντεσπανια καρδιές για ένα
γλυκό. Ή μπορείτε να ψήσετε τρία παντεσπανια από το μείγμα και να φτιάξετε ένα κέικ. Βγαίνει πολύ νόστιμο.


Γεμιζω ανα δύο με κρέμα ενδιαμεσα και το την καλυπτω και απο πάνω και πασπαλίζω με καρυδι.
Τριβω τα ρεταλια απο τα πντεσπανια σε ψίχουλα και το βάζω στην κατάψυξη. Το χρησιμοποιώ ως βάση για cheesecake σε φλιτζάνια.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια με τυρί στο φούρνο.
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με 3 μυστικά για να σας πετυχαίνει πάντα (Vid)