Σπιτική πίτα (με σπιτικά αυγά και σπιτικό γιαούρτι)

Δεν ξέρω ένα άτομο που δεν του αρέσει η πίτα, ειδικά σπιτική. Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάγκη για μια συνταγή, αλλά έχω ακούσει διαφορετικές επιλογές – με γιαούρτι, γάλα. Και ο καθένας έχει τα δικά του κόλπα για μια αφράτη και νόστιμη πίτα.
Εδώ είναι το δικό μου από σήμερα:

Υλικά

1 πακέτο λεπτά φύλλα κρυστας για πίτα
Λάδι ή ακόμα καλύτερα – λιωμένο βούτυρο 250γρ
300 γραμμάρια τυριού φέτα τριμμένη
150 γραμμάρια τυρί cottage
2 αυγα
1 κούπα γιαούρτι
Σόδα
Αλάτι

Για κάλυψη:

3 αυγά
500 ml ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα υλικά για την πίτα – το τρυμένο τυρί, το τυρί cottage, τα αυγά, Σβήστε τη σόδα στο γιαουρτι και προσθέστε στο μειγμα, καθώς και μια πρέζα αλάτι. Λιώστε το βούτυρο, απλώστε το στο κάτω μέρος του ταψιού. Έβαλα δύο φύλλα, στην βάση – βουρωμένα ενδιάμεσα και πασπαλίσαμε με το μείγμα,

τα επόμενα δύο φύλλα και μείγμα και συνεχισαμε μέχρι να εξαντληθεί το μείγμα και τέλος απο πάνω 2 φύλλα – αλείφουμε γενναιόδωρα με λιωμένο βούτυρο.

 

Βάζω τα φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα, ακόμη και αν το ταψί είναι μεγάλο, θα μπορούν να σταθούν, η πίτα θα γίνει ακόμη πιο τσαλακωμένη και πιο αφράτη.

Χαράζουμε την πίτα και χτυπάμε τα αυγά για την γέμιση σε ξεχωριστό μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το ανθρακούχο νερό. Ρίχνω το μείγμα που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο στα φύλλα, φροντίζοντας να εχουν εμποτιστεί καλα, έτσι ώστε οι άκρες
της πίτας να μην παραμένουν στεγνές.


Την έβαλα να ψηθεί για μια ώρα σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. Ανοίγω την πόρτα του φούρνου, τη σβήνω και αφήνω την πίτα μέσα για άλλα 15-20 λεπτά – για να κρυώσει μέσα και να παραμείνει αφράτη.
Σερβίρεται με σπιτικό γιαούρτι.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠατάτες τηγανιτές με βούτυρο, παρασκευασμένες με ασυνήθιστο τρόπο
Επόμενο άρθροΔείτε πως θα κάνετε το πιο Ζουμερό Ρολό Κοτόπουλο