Υλικά συνταγής:

Ζάχαρη1 κούπα
Σκόνη ζελατίνη2 φακελάκια
Νερό2 1/2 κούπες
Φρεσκοστιμένο χυμό λεμονιού2/3 κούπας (165 ml περίπου)
Ξύσμα λεμονιούαπό 1 λεμόνι

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη με την ζελατίνη. Προσθέτετε το νερό και το ξύσμα και βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δυαλιθεί η ζελατίνη και η ζάχαρη (το μείγμα δεν πρέπει να βράσει, μόνο να ζεσταθεί)


2. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε 1 φόρμα τψν 1200 ml περίπου ή σε 6 φορμάκια των 200 ml, αφού π-ρώτα το περάσετε από ψιλό σουρωτήρι για να απομακρύνετε το ξύσμα.
3. Βάζετε τις φόρμε στο ψυγείο για 8 – 10 ώρες. Για να τις ξεφορμάρετε, τις βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και τις αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αν θέλετε γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και μελισσόχορτο και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: radicio.com

Προηγούμενο άρθροΕύκολη ζύμη πίτσας με μπύρα
Επόμενο άρθροΠως θα φτιάξετε τα κουλουράκια πορτοκαλιού με σοκολάτα