Σπιτιτκά Burger

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από λάπα, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή σε θερμοκρασία δωματίου
8 ψωμάκια για burger, κομμένα οριζόντια στη μέση
3 κρεμμύδια, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
8 φέτες τυρί cheddar ή όποιο κίτρινο τυρί έχετε 
16 φέτες μπέικον
8 φύλλα μαρούλι
2 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Κέτσαπ Μουσταδα
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το καραμελώνουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
2 Έπειτα, τοποθετούμε ένα νέο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις φέτες μπέικον και τις ψήνουμε και από τις 2 πλευρές. Μόλις ψηθούν, τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο.
3 Αμέσως μετά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ψήνουμε τα ψωμιά από την πλευρά της ψίχας στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον. Σε περίπτωση που δούμε πως το τηγάνι δεν έχει καθόλου λιπαρότητα, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο.
4 Στη συνέχεια, τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να πυρώσει πολύ καλά.
5 Κατόπιν, πλάθουμε με τα χέρια μας (φορώντας γάντια μιας χρήσης) μπιφτέκια των 100-110 γρ.
6 Αφού κάψει το τηγάνι, το πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, τοποθετούμε ένα μπιφτέκι στην επιφάνεια του, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2,5-3 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.
7 Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε το τηγάνι και το τοποθετούμε σε μία σχάρα ή σε ένα πιάτο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
8 Για τη σύνθεση: Παίρνουμε ένα ψωμάκι. Τοποθετούμε στη μία φέτα ψωμιου 1 κ.γ. μουσταρδα στην επιφάνεια της, την αλείφουμε ομοιόμορφα και στην άλλη φέτα απλώνουμε λίγη κέτσαπ.
9 Ύστερα, τοποθετούμε ένα μπιφτέκι και το σκεπάζουμε με μία φέτα cheddar, λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια, και λίγο μαρούλι (εγω δεν είχα) και δύο φέτες μπέικον.
10 Καλύπτουμε με το ψωμάκι με την κέτσαπ, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπιφτέκια και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα Ζαγορίτικη
Επόμενο άρθροΜακεδονίτικο Πεινιρλί (Παστουρμαλί)