Στήθος κοτόπουλου παναρισμένο…με σάλτσα κρέμας εστραγκόν

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, το καθένα κομμένο κατά μήκος σε 2 φέτες και κοπανισμένα λεπτίνουν
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 αυγά χτυπημένα
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη

Σάλτσα κρέμας εστραγκόν
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, μικρά κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι καλό λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ξύδι εστραγκόν
Αλάτι και αλεσμένο λευκό πιπέρι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα εστραγκόν

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα ρηχό μπολ.
Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα μπολ. Τοποθετούμε την φρυγανιά σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε το αλεύρι και τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βυθίζουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά το αυγό και μετά στην φρυγανιά.
Βάλτε σε ένα πιάτο και τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω από το κοτόπουλο.
Συνεχίζουμε μέχρι να πανάρουμε όλο το κοτόπουλο. Τοποθετήστε ένα τηγάνι στην φωτιά και προσθέστε αρκετό λάδι για να ανέβει 1 εκ προς τα πάνω. Ζεσταίνουμε μέχρι η λαβή μιας ξύλινης κουτάλας να σχηματίσει φυσαλίδες γύρω της όταν μπαίνει στο λάδι. Προσθέστε απαλά ένα κομμάτι κοτόπουλου στο λάδι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Αναποδογυρίζουμε και ροδίζουμε και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε από το λάδι και το τοποθετούμε σε μια σχάρα πάνω από μια λαμαρίνα. Συνεχίζουμε μέχρι να ψηθούν όλα.

Για την σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει, περίπου 90 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το κρασί και το ξίδι εστραγκόν και αφήστε να πάρει μια βράση. Μειώστε μέχρι να μείνουν μερικές κουταλιές της σούπας.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μειώστε μέχρι να πήξει, στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Σουρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ρίξτε μέσα τα φύλλα εστραγκόν και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση! 😊💕

Προηγούμενο άρθροΕίναι τόσο νόστιμο που το φτιάχνω πολύ συχνά… Εύκολο χορταστικό δείπνο!
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα βουτύρου σοκολάτας, με την οποία θα ξεπεράσεις και τους επαγγελματικούς ζαχαροπλάστες!