Υλικά
1 μαγιά ξηρή
1 κούπα κρύο νερό
1/2 κούπα ζεστό νερό για την μαγιά
Λίγο αλάτι
1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 1/2 κούπα σταφίδες
4-4 1/2 κούπες αλεύρι
Εκτέλεση

Σέ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Εκεί ρίχνουμε το λάδι το αλάτι το κρύο νερό το ζεστό νερό με την μαγιά και τά ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Μετά ανοίγουμε τη ζύμη με τά χέρια ρίχνουμε επάνω τις σταφίδες και το ζυμώνουμε πάλι για λίγο για να πάνε οι σταφίδες παντού. Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα ίσος και παραπάνω. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς. Όταν πάρει το όμορφο χρυσοκόκκινο χρώμα είναι έτοιμο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για μαλακές μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο
Επόμενο άρθροΠίτσα με pesto και τυρί φέτα