Στιφάδο Πατάτας

Τα απαραίτητα προϊόντα για το στιφάδο πατάτας μου είναι:

περίπου ένα κιλό πατάτες
μία ντομάτα ή ένα φλιτζάνι / 250 ml / κονσέρβες ντομάτες
ένα κρεμμύδι
ένα καρότο
μίσχος σέλινου
ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
περίπου 60 ml. ηλιέλαιο
ένα κουταλάκι του γλυκού θυμαρι
αλάτι για γεύση
ένας κύβος ζωμού λαχανικών
μαϊντανό για να πασπαλίσουμε το τελικό στιφάδο
δύο γεμάτα, κουταλιές της σούπας αλεύρι για να πυκνώσει το πιάτο
Μαιναντό για πασπαλισμα

Εκτέλεση

Πώς να προετοιμάσετε σπιτικό στιφάδο πατάτας:
Ξεφλουδίστε και πλύνετε τις πατάτες , αλλά ακόμα πάνω-κάτω σε ίσα κομμάτια.
Ξεφλουδίστε μια ντομάτα, τρίψτε την και πιέστε το χυμό.
Κόψτε το σέλινο σε πολύ μικρά κομμάτια και το καρότο σε κύκλους ή μισοφέγγαρα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Αυτό ολοκληρώνει την προετοιμασία των λαχανικών.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατάλληλη κατσαρόλα και ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό περίπου.
Στη συνέχεια προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και αμέσως μετά την τριμμένη ντομάτα. Ανακατέψτε και σοτάρετε για άλλα δύο λεπτά.

Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε τον θρυμματισμένο κύβο ζωμού, μαύρο πιπέρι, θυμάρι.
Γεμίστε τα πάντα με αρκετό νερό για να καλύψετε τα λαχανικά. Λίγο περισσότερο από ένα λίτρο.
Μόλις βράσει το στιφάδο της πατάτας σας, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με  καπάκι. Πριν από αυτό, δοκιμάστε πώς είναι στο αλάτι. Προσθέστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Μόλις οι πατάτες είναι μαλακές, πρέπει να πηξετε το πιάτο. Για να γίνει αυτό, ανακατέψτε το αλεύρι σε 100 ml νερού και προσθέστε το στο σιγοβράσιμο φαγητό με ανάδευση. Αφού βράσει ξανά, περιμένετε δύο ή τρία λεπτά και αυτό είναι. Το νόστιμο στιφάδο πατάτας είναι έτοιμο.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι δυόσμο  για φρεσκάδα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚυπριακές Φλαούνες
Επόμενο άρθροΑτομικά Τυρόψωμα