Στριφτή Κιμαδόπιτα

Υλικά

για την γέμιση:

2 κρεμμύδια
500 γραμμάρια αλεσμένου βοείου κρέατος
4 μικρές πατάτες τριμμένες
αλάτι και μαύρο πιπέρι.
1 μάτσο μαϊντανό

1 κιλό φύλλο για πίτα

για τη σάλτσα:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι νερού Γάλα
μισό ποτήρι λάδι
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ξύδι

Εκτέλεση:

Τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για το μαγείρεμα σοτάρονται με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέστε την πατάτα τριμμένη,
ανακατέψτε να ψηθεί λίγο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
Όταν η γέμιση κρυώσει, προστίθεται μαϊντανός και αναμιγνύεται.

για τη σάλτσα:
Ολα τα συστατικά προστίθενται διαδοχικά και τα χτυπάμε σε ένα χυλό
Απλώστε το πρώτο φύλλο σε ένα στρώμα, απλώστε τη σάλτσα σε όλες τις πλευρές. Απλώστε 3-4 κουταλιές σούπας σε ολο το φύλλο γέμιση κιμά και τυλίξτε σε ρολό .
Μεταφέρεται σε ένα ταψί δίνοντας το σχήμα ενός σαλιγκαριού.
Τα υπόλοιπα φύλλα διαμορφώνονται με την ίδια τεχνική και τοποθετούνται στο ταψί.
Η υπόλοιπη σάλτσα απλώνεται από πάνω της
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά
Αφήστε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε, κομμένο σε φέτες

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΨητές Μελιτζάνες με μπαχαρικά και σάλτσα λεμονιού
Επόμενο άρθροΠως οι λουκουμαδες θα είναι πάντα τραγανοί και αφράτοι