Συστατικά

1 κουταλιού της σούπας κορν φλαουρ
900 ml ζωμό βοδινού κρέατος, χωρισμένο σε 4 φλιτζάνια
2 1/2 κουταλάκια ελαιόλαδο, χωρισμένο
340 gr μανιτάρια καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες 
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο(1 κουταλιά της σούπας)
500gr άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
220 gr ζυμαρικά “βίδες” (5 φλιτζάνια)
3/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα γάλακτος, **σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 Οδηγίες
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το κορν φλαουρ με 2 κουταλιές της σούπας ζωμό βοδινού κρέατος, και αφήστε το στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές  ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, ή κατσαρόλα σεβμέση – υψηλή φωτιά.

Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και σοτάρετε, ανακατεύοντας μόνο περιστασιακά (περίπου κάθε 3 λεπτά), μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 – 12 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη . Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πιάτο.

Θερμάνετε το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι στο τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά. Χωρίστε το κιμά σε 6 μερίδες και προσθέστε το στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Αφήστε το να παρεί χρώμα, περίπου 3 λεπτά, στη συνέχεια, ανακατέψτε το και αφήστε να να μαγειρευτεί περίπου 3 λεπτά ακόμη.

Εάν χρειαστεί, στραγγίστε το λίπος (αν χρησιμοποιήσατε 90% άπαχο δεν θα πρέπει να έχει λιπος), προσθέστε την πάπρικα και μαγειρέψτε 30 δευτερόλεπτα ακόμη.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζωμό βοδινού κρέατος, ενώ ξύνουμε  τα καφετιά κομμάτια από το κάτω μέρος του τηγανιού. Προσθέστε την μουστάρδα dijon, το μείγμα μανιταριών και αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε.

Αφήστε το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέστε τα μακαρόνια

και ανακατέψτε το μείγμα, σκεπάστε και μειώστε την φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και αφήστε να 3 λεπτά.

Ανακατέψτε το μείγμα κορν φλαουρ που φτιάξαμε στην αρχή και ρίξτε το μέσα στο τηγάνι, ανακατέψτε το μείγμα και στη συνέχεια σκεπάστε  και συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου τα ζυμαρικά είναι al dente, περίπου 2 – 3 λεπτά περισσότερο.

 

 

Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε ξινή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Αφήστε να καθίσει για 1 λεπτό.

Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.

Συνταγή πηγή: εμπνευσμένη από Chow

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα σαλιγκάρι με φέτα και κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροΔάκτυλα…Κυπριακό Γλυκάκι