Στρούντελ με γέμιση μήλου

Υλικά

3 μήλα.
1/2 κουταλιά κανέλα,
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη ,
1 κουταλιά ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές αλεύρι.
1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα,
3 κουταλιές ζάχαρη καστανή,
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά.
1 αυγό + λίγο νερό

Εκτέλεση

Στρούντελ με γέμιση μήλου, πανεύκολο και απίθανο. Είναι η τρίτη φορά που το φτιάχνω και η πιο πετυχημένη.
Μύρισε το σπίτι κανέλα και μήλο
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα. Τα βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με κανέλα, καστανή ζάχαρη , ζάχαρη κρυσταλλική και αλεύρι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα, ζάχαρη καστανή, ζάχαρη κρυσταλλική και τριμμένη φρυγανιά.

 

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας βάζουμε πρώτα το μείγμα καρυδιού και από πάνω τα μήλα. Ρολάρουμε, κλείνουμε καλά τις άκρες. Επαναλάβετε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε και αλείφουμε με αυγό αναμεμειγμένο με λίγο νερό. Ψήνουμε σε αέρα στους 190 για 40, 45 λεπτά. Αν θέλουμε βάζουμε και σταφίδες . Γίνονται δύο στρούντελ. Καλή επιτυχία.😋

Η Συνταγη είναι της κας Μαίρη Ηλιοπούλου

Προηγούμενο άρθροΜελομακάρονα…Πιστέψτε με είναι υπέροχα
Επόμενο άρθροΗ Σοκολατόπιτα της Κατερίνας