Συκωτάκια Κοτόπουλο με πιπεριές

Συστατικά

3 κουταλιές της σούπας λάδι μαγειρέματος
3 κρεμμύδια
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1¼ κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
½ φλιτζάνι κρασι κόκκινο μαυροδαφνη
1-2 πιπεριες κομμένες λωριδες

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριες, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα κρεμμύδια και να μαλακωσουν οι πιπεριες.
Βγάζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριες από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος ή ατομικά πιάτα.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα συκωτάκια
κοτόπουλου με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Βάζετε τα συκωτάκια στο τηγάνι, σε δύο παρτίδες αν χρειάζεται, και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε για περίπου
2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν. Τα συκώτια δεν πρέπει να ειναι ροζ μέσα.

Βγάζουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα βάζουμε πάνω από τα κρεμμύδια και τις πιπεριες.
Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το κρασι. Βράζουμε γρήγορα, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να φύγουν τυχόν καφέ
κομμάτια, για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε με το υγρό αυτο τα συκωτάκια και τα κρεμμύδια.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλου Πανέ με σαλάτα κριθαράκι
Επόμενο άρθροΑφράτα Τυροπιτάκια