Η τέλεια πιατέλα τυριών με την…..παρέα της.

Μια επιλογή από τυριά, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για καλό κρασί και καλή παρέα. Μπορεί ακόμη και να αντικαταστήσει το επιδόρπιο. Εδώ είναι πέντε βασικοί κανόνες για την τέλεια πιατέλα τυριών. Δεν χρειάζεται ειδική πιατέλα για τυριά, αρκεί το μέγεθός της να είναι ανάλογο της ποικιλίας που θα σερβίρετε. Μια καλή ιδέα όμως είναι μια ξύλινη σανίδα κοπής, για να συγκρατεί την υγρασία των φρέσκων τυριών.
1. Ψωμί
Ο βασικότερος παρτενέρ για το τυρί είναι το ψωμί που αναλαμβάνει όμως και το βοηθητικό ρόλο, να μεταφέρετε το τυρί στο στόμα σας. Διαλέξτε διάφορα είδη ψωμιού κομμένα σε λεπτές φέτες ή κριτσίνια ή κρακεράκια με ουδέτερη γεύση για να μην καλύπτουν την γεύση του τυριού.
2. Τυρί
Μια ποικιλία από τα αγαπημένα σας τυριά, με διάφορες γεύσεις και υφές. Θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σκληρό όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, ένα μαλακό όπως ανθότυρο ή μανούρι, ένα κρεμώδες όπως κατίκι Δομοκού ή γαλοτύρι και ένα μπλέ τυρί όπως ροκφόρ ή Gorgonzola. Είναι τόσες οι εναλλακτικές που αν το ψάξετε θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα. Υπολογίστε περίπου 450 γρ. τυρί συνολικά για κάθε πέντε άτομα.

3. Λαχανικά τουρσί
Ένα συστατικό όξινο πραγματικά  μια πιατέλα. Αγγουράκια τουρσί, ή μαριναρισμένες πιπεριές, ντοματάκια τσέρι είναι μερικές καλές επιλογές. Μπορείτε να προσθέσουμε και πράσινες γεμιστές ελιές, που θα γαρνίρουν όμορφα το πιάτο σας.
4. Φρούτα και καρύδια
Όσον αφορά τα φρούτα, εξαρτάται τι θα βρείτε στην αγορά, ανάλογα με την εποχή. Η γλυκύτητα των φρούτων συμπληρώνει την αλμύρα του τυριού. Σερβίρετε κάτι φρέσκο, όπως σταφύλια, μήλα, αχλάδια, φράουλες, βατόμουρα, μανταρίνια σε φέτες ή αποξηραμένα φρούτα – όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες. Μια ωραία πινελιά μπορείτε να δώσετε με ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια, κάσιους ή πράσινα φυστίκια. Ένα μικρό βάζο ελιάς είναι πάντα ευπρόσδεκτο και ανυψώνει την πιατέλα σε άλλο επίπεδο. Ακόμη και το πέστο που αγοράστηκε από το κατάστημα είναι απολύτως αποδεκτό.
5. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό…
Τελειώστε την πιατέλα με μια χούφτα φρέσκια χόρτα, όπως σπανάκι, λαχανάκι Βρυξελλών μικρά
φρέσκα κρεμμυδάκια και άλλα λαχανικά εποχής

Προηγούμενο άρθροΚέικ Κακάου χωρίς Αλεύρι…πολύ εύκολο και εντυπωσιακό
Επόμενο άρθροΚρέμα με Κανταΐφι (ΚΟΥΝΑΦΑ)