Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

4 αυγά
1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι νερού Γάλα
1 ποτήρι νερού λαδιού
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
2,5 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πακέτο βανίλιας
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Για να μουλιάσετε το κέικ
1 ποτήρι νερό Γάλα

Για την γκανάζ (επικάλυψη):
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
125 γρ. σοκολάτα υγείας
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ας πάρουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα κτυπάμε καλά. Ας προσθέσουμε γάλα και λάδι και συνεχίστε να χτυπάτε.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο, το μπεικιν και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά.
Ας ρίξουμε το μείγμα κέικ στο στρογγυλή φόρμα

και το ψήνουμε στο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
Αφού ψηθεί το κέικ, ας ρίξουμε το γάλα ελαφρά ζεστό.

Ετοιμάζουμε τη γκανάζ (επικάλυψη).
Σπάμε τις σοκολάτες σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις σπασμένες σοκολάτες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αλλά προσέχουμε όταν περιχύσουμε το γλυκό να μην έχει προλάβει να πήξει η σοκολάτα.

Κόψτε το κέικ μας και διακοσμήστε το όπως θέλετε.

Καλή όρεξη!

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΔύο ξεχωριστά κέικ σε 1 καλούπι…ας το φτιάξουμε μαζί
Επόμενο άρθροΚρεμμυδόπιτες…είναι απίθανες