Δείτε Επίσης: Κέικ μαύρης σοκολάτας, αχλαδιού και φυστικιού | Μπανανόπιτα με φυστικόβουτυρο…την λιγουρεύεστε

Cheesecake με Φυστικοβούτυρο

Συστατικά:

Για τη βάση:
270g μπισκότα πτι μπερ
100 γραμμάρια (7 κουταλιές της σούπας) λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση:
2 1/3 φλιτζάνια (525g) τυρί κρέμα
1½ φλιτζάνια (187g) ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος
Για τη σοκολάτα γκαναζ:
2/3 φλιτζάνι (160 ml) κρέμα γάλακτος
125g μαύρη σοκολάτα

Μέθοδος:

1. Σε έναν μπλέντερ, χτυπήστε μπισκότα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε ξανά μέχρι να συνδυαστούν. Πιέστε το μείγμα στο κάτω μέρος μιας αποσπώμενης φόρμας (τσέρκι) (23 cm). Βάλτε στο ψυγείο κατά την ολοκλήρωση της γέμισης.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπήστε τυρί κρέμας και ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε φυστικοβούτυρο λιωμένο, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και χτυπήστε 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει.
3. Ρίξτε το μείγμα cheesecake στην φόρμα. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Μπορείτε επίσης να το παγώσετε το κέικ.

4. Προετοιμάστε την γκαναζ: σε μια μικρή κατσαρόλα, σιγοβράστε τη κρέμα γάλακτος, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήστε το να μείνει 1 λεπτό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομαλή η γκανάζ
5. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και ρίξτε πάνω στο cheesecake. Μπορείτε να ρίξετε κατευθείαν στην φόρμα ή να το βγάλετε και στη συνέχεια να ρίξετε την γκαναζ.
6. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε.
• Το κέικ δεν περιέχει ζελατίνη, επομένως δεν θα είναι πολύ σταθερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, παγώστε το κέικ για 1 ώρα πριν το σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: Κέικ μαύρης σοκολάτας, αχλαδιού και φυστικιού | Μπανανόπιτα με φυστικόβουτυρο…την λιγουρεύεστε

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠολλή πλούσια κρέμα σοκολάτας! Super – κέικ
Επόμενο άρθροΓιατί δεν ήξερα αυτήν τη συνταγή πριν; Πίτα λάχανου