Σφολιάτα με μελιτζάνα και τυρί

Η σφολιάτα είναι πάντα μια τέλεια και γρηγορη λύση μπορειτεε να φτιάξετε νόστιμα πιάτα που πάντα αρέσουν σε
όλους, οπότε η διατήρηση ενός ρολού σφολιάτας στο ψυγείο μπορεί να είναι πάντα χρήσιμη.

Συστατικά

1 ρολό σφολιάτας
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30 γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένη ή φέτα τριμμένη
Αλάτι
180 γρ τυρί μοτσαρελα
Σουσάμι
Αυγό (χτυπημένο για το φινίρισμα)

Μέθοδος

Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια, τη μαζεύουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε με λίγο λάδι.
Παίρνετε τις μελιτζάνες κομμένες σε κύβους και τις στύβετε με τα χέρια σας ή με ένα πανί.
Προσθέστε τις μελιτζάνες στο κρεμμύδι και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν νόστιμες, μαλακές και να ροδίσουν.

Το αφήνουμε στην άκρη και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα, τοποθετούμε τη μακριά πλευρά προς το μέρος σας και μοιράζουμε τις μελιτζάνες μέχρι τη μέση περίπου. Προσθέστε λίγο τριμμένο τυρί παρμεζάνα, ένα πασπάλισμα τριμμένης φρυγανιάς και τυρί μοτσαρέλα σε φέτες

Διπλώνουμε το ελεύθερο μέρος της ζύμης πάνω από τη γέμιση, σφραγίζουμε τις άκρες διπλώνοντάς τες προς τα μέσα, αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι

και ψήνουμε σε φούρνο αερα στους 200°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. .
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε ζεστή ή ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είνα της Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες με ζαμπόν…είναι πραγματικά τέλειοι
Επόμενο άρθροΚερασόπιτα με βρώμη