Συστατικά
3/4 φλιτζάνι (150 γρ.) ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (115 γρ.) Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι (125 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής
250 γρ μήλα κομμένα σε κομμάτια περίπου 2,5 εκατοστά το ένα
1 κουταλιά σούπας καστανή ή λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
150 γραμμάρια κεράσια (χωρίς κουκούτσια φρέσκα και αποψυγμένα και στραγγισμένα εάν έχουν καταψυχθεί)

Οδηγίες

Προθερμάνετε στους 180 βαθμούς C 
Βάλτε τα μήλα σε μια μικρή κατσαρόλα με ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη. Βράζουμε και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Αδειάστε τα  και αφήστε τα  να κρυώσουν ελαφρώς.
Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σκόνη ψησίματος σε ένα μπολ.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τα 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν σβόλοι. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, να είστε βέβαιοι ότι έχουν αναμειχθεί καλά πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε γρήγοραα μέχρι να τα συνδυάσετε καλά.
Βάλτε την ζύμη του κέικ σε ένα ταψάκι 23 εκ , το οποίο έχει επένδυση από χαρτί ψησίματος και εξομαλύνετε την κορυφή. Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα κομμάτια μήλων και μετά τα κεράσια ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη.

Πασπαλίστε την κορυφή με λίγο καστανή ή λευκή ζάχαρη και ένα ελαφρά με κανέλα.
Ψήνουμε μέχρι το κέικ να είναι χρυσοκαστανό και ένα κοφτερό μαχαίρι που εισάγεται στο κεντρικό μέρος του κέικ βγαίνει καθαρό, περίπου 45 με 50 λεπτά. Αν το κέικ σας είναι υπερβολικά καφετί, καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο από περίπου το ¾ της ώρας  ψησίματος. Αφήστε το να κρυώσει σε ένα ράφι του φούρνου.
Μόλις κρυώσει, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα πριν την βγάλετε από το ταψάκι. Θα μπορούσατε να το σερβίρετε με κρέμα σαντιγί, παγωτό βανίλιας ή με ελαφριά επικάλυψη ζάχαρης άχνη.

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα με κολοκυθάκια….ακόμη και για μεσημεριανό
Επόμενο άρθροΓιατί θα Λατρέψετε αυτό το Φαγητό