Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 8

• 150 γρ. Βιτάμ κλασικό
• 250 γρ. μπισκότα τριμμένα στο μπλέντερ
• 350 γρ. κρέμα γάλακτος
• 200 γρ. ανθότυρο
• 200 γρ. μανούρι
• 100 γρ. ξινομυζήθρα
• 60 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κιλό σύκα φρέσκα καθαρισμένα
• 4 κουτ. σούπας μέλι
• 4 φρέσκα ή ξερά σύκα για διακόσμηση
• 80 ml κονιάκ

 

Παρασκευή

1. Δουλεύουμε τη μισή ποσότητα της μαργαρίνης Βιτάμ με μια σπάτουλα (ή με τα χέρια μας) έως ότου μαλακώσει. Αφήνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ να λιώσει εντελώς σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

2. Ρίχνουμε όλο το Βιτάμ σε μια λεκάνη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.

3. Στρώνουμε τη ζύμη του μπισκότου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170?C για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τα τυριά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.

5. Απλώνουμε την κρέμα των τυριών πάνω στο ψημένο μπισκότο, προσέχοντας να έχει κρυώσει αρκετά για να μην λιώσει η κρέμα.

6. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ τα φρέσκα σύκα και τα πολτοποιούμε ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό των σύκων μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα έως ότου ρευστοποιηθούν.

7. Τέλος, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, διακοσμούμε με τα ολόκληρα σύκα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 50 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΠικάντικη Πιπεροσαλάτα